Holway Ace ("Kuje") and Omskakas Inte Just Nu ("Kide")

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Voi murheen kryyni...

Hyvien fiilisten treeniputki katkesi tänään. Teemana Kidellä motivoitu helppo kaislikkohaku veneestä käsin Tarjan mökillä. Ei tullut sitten niin mitään...

Kide mukaan veneeseen, soudettiin kaislikon reunaan ja heitettiin neljä damia melko lähelle toisiaan kaislikon ja veden reunan tuntumaan. Sitten soudettiin keskemmälle järveä. Ekalla lähetyksellä Kide empi pitkään veneestä poistumista, mutta lopulta hyppäsi ja muistaakseni eka dami tulikin melko mukavasti talteen. Toki kunnolla sai kutsua että suostui uimaan takaisin veneelle. Ja mikä vinkuna!! Toinen lähetys olikin sitten melkoista säätämistä, että sain sen kunnolla irtaantumaan veneestä. Toinen dami kuitenkin tuli vielä jotenkin veneeseen. Kolmas lähetys oli jo tuskaa, kierteli lähi lumpeikkoja, samoja kaislikko alueita millä oli jo ollut, ja sitten lopetti pelin kesken. Odotettiin vaan veneessä ja annettiin lopulta veneen liukua hyvin lähelle Kideä ja kolmatta damia. Tuskien kautta sekin löytyi. Sitten oli vielä sen viimeisen haku edessä, päätin ettei meillä ole mikään kiire ja voidaan hyvin odottaa, että viimeinenkin löytyy. No, Kide ei suostunut sitten tekemään enää mitään, lähti mökin pihaan kierimään maassa ja jäi sinne. Odoteltiin valehtelematta varmaan 20 min, eikä herraa kuulunut, siellä mökin pihassa se vinkui ja ravasi laiturilla ja välillä meni puskan taakse makoilemaan. Päätetiin sitten soutaa mökille, laittaa Kide tyynesti sanaakaan sanomatta hihnaan ja olla antamatta sille mitään huomiota. Oli herra aika nolona, kun tultiin...

Maurin, Missin treenien ja ihanan teehetken jälkeen päätin tehdä vielä toisen haun. Nyt katseltiin laiturilta, kun Tarja kävi heittämässä damit samoille paikoille kuin viimeksikin. Sitten lähetin Kiden maalta hakuun, vaikka hakuruutu hyvin lähellä olikin. Eka (n. 25 m) tuli hyvin, toisella törmäsi sorsapoikueeseen ja häiriintyi niistä. Sain sen ohjattua takaisin oikealle alueelle ja kun dami tuli hyvällä fiiliksellä, niin päätin lopettaa treenin siihen, että saatiin onnistuminen alle ja haustakin jäi Kidelle ehkä jokseenkin hyvä fiilis.

Lopuksi mentiin vielä veneellä uittamaan kaikkia kolmea koiraa. Tässäkin Kide lähti kaukaa takaisin rannalle, eikä kuunnellut yhtään mun huutoja/pillityksiä! Yllättäen sain sen kuitenkin hyppäämään takaisin veteen laiturilta ja lopun se uiskentelikin sitten (vinkuen) veneen ja Maurin vierellä.

Summa summarum:
- eka treeni veneestä käsin, olisi voinut ehkä aloittaa jollain muulla kuin Kiden pahimmalla ongelmalla eli haulla...
- vinkui ihan mielettömästi
- ei halua palauttaa takaisin veneelle
- ei ota ohjausta tippaakaan veneestä päin
- ei kuuntele
- ei tee hakua
- ei halua uida
- ei haittaisi jos treeneissä epäonnistuu, kunhan se vie eteenpäin. Tällä kertaa tuli kuitenkin tunne, että mentiin vain taaksepäin.

Ehkä tästä on kuitenkin vain suunta ylöspäin?

Illalla oli vielä noutajaporukalla tokotreenit, Kiden ekat tokotreenit tänä keväänä/kesänä :). On se vain uskomaton koira, tuntui kuin oltais jatkettu siitä mihin talvena jäätiin. Tauko ei ollut huonontanut muistia. Tehtiin toki vain ruutua (ensin kutsuruutu, sitten koeruutu; kahdesta eri suunnasta), kaukoja ja paikalla olot. Hyvä Kipsu, nämä oli hyvän fiiliksen treenit!

Kuvia päivän nometreeneistä:


Kide matkalla ekalle damille veneestä (kuvan oikealla).

Kide ja Mauri uimassa, mahtavaa kun kaksi urosta tulee hyvin toimeen keskenään.

Missin hassut mieltymykset :)

Että sellainen treeni ja fiilis tällä kertaa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti