Holway Ace ("Kuje") and Omskakas Inte Just Nu ("Kide")

lauantai 31. heinäkuuta 2010

Gunillaa kuuntelemassa

Gunilla Wedeen ja Bengt Rödseth saapuivat Suomeen kouluttamaan 29.-31.7. ja me läksimme kuunteluoppilaiksi lauantaille vesityöpäivälle. Kiden piti alunperin mennä treenaamaan, mutta vaihdettiin Pepin kanssa paikkoja ja päädyin ex tempore ottamaan Kujeen kuunteluoppilaaksi.

Kuten pelkäsinkin, oli Kuje aika karmea. Kesti todella kauan ennen kuin pentu rauhoittui. Oli vinkumista, paikallaan pomppimista, kerran jopa haukahtikin, keppien syöntiä, maan kaivamista, kiertelemistä ympäri ämpäri, toisten koirien perään tempomista etc. Iltapäivää kohden alkoi tilanne kuitenkin parantua ja kun se lopulta laittoi maahan makaamaan pää alhaalla, niin päätin viedä sen autoon. Teki varmasti Kujeelle todella hyvää, eihän se ole ollutkaan missään treeneissä saati sitten isoissa kimppatreeneissä aiemmin. Tuntuu, että voisiko tokon (pienellä) treenamisella olla osuutta siihen, että mun molemmat koirat on tuollaisia, joille treeneissä rauhottuminen on vaikeaa?? Minä se varmasti olen, joka tuon piirteen niistä esille kaivaa. Tällaisia pitkiä passiivisuusharjoituksia pitäisi vain saada paljon lisää, parin tunnin treenit ei näytä meille riittävän, jotta rauhottuminen saadaan esiin...

Pieniä poimintoja tältä päivältä
- nuorille koirille ensin sokkoja veteen, sitten vasta markkeerauksia
- älä ohjaa vedessä vaan panosta suoriin linjoihin. Jos kääntyy linjalta, kutsu kokonaan pois ja toista niin kauan, että koira ymmärtää mitä haluat.
- uikkarit aina vesitreeneihin mukaan ja koiraa neuvomaan, jos ei kuuntele
- ole varma lähetyksissäkin (käskevä äänensävy)
- älä kehu/koske koiraan, palkinto on jo dami
- häiriödamin voi esim sitoa merkkipaaluun veteen kiinni, jolloin pääset torumaan paikan päälle.
- lähihakuvihellystä ensin ruokanappuloilla, sitten sokosti piilotettujen damien ympäriltä, sitten lähetys sokkodameille.
- treenien jälkeen koira yksin vähäksi aikaa rauhottumaan
- tramppaa, tramppaa ja tramppaa, odota pitkän aikaa (luokkaa 5 min)
- älä opeta koiraa etsimään damia katseellaan liiaksi
- vältä target trainingia
- käsi lähetyksissä alhaalta
- ohjauksissa pillipysäytyksen jälkeen suuntakäsi jo valmiiksi ylhäällä ja pidä se ylhäällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti