Holway Ace ("Kuje") and Omskakas Inte Just Nu ("Kide")

maanantai 9. elokuuta 2010

Porin taattua laatua :)

Perinteinen kesän mökkiviikonloppu Kiden veljen Paavon mökillä vietettiin 7.-8.8. Mukana menossa olivat Ulaset ja Veeti, Tytti ja Juha Natan kanssa, sekä tietysti itse Mäntyset. Ilmat suosi, seura oli mainiota, ruoka herkullista niin kuin aina ja ehdittiin me vähän treenaillakin :) Kiitos Mäntyset ja Ulaset!! Neljä urosta yhdessä saaressa koko viikonlopun vapaana ilman yhtään murinaa, niin helppoa...

Kide treenaili viikonloppuna

- pitkä ykkönen avoveteen laiturilta

- 6 damin hakuruutu läheltä veneestä pieneen kuivaan saareen, ok. Tosin heti kun löysi damin alkoi vinkua eikä suostunut palauttamaan ilman kehoitusta veneeseen.

- pitkä ykkönen veneestä, jonka jälkeen yllä mainittu hakuruutu ja sitten "sokko"ohjaus markkeerauspaikalle. Tämä ekstrahyvin, voi että oli hieno tunne kun koira otti ohjausta täydellisesti

- seuraavana päivänä sokko-ohjaus maalta, superhyvä. Sitten ohjaus veneestä vähän kauemmas. Kun koira oli matkalla ohjaukselle tuli vasemmalle häiriömarkkeeraus. Ekalla kerralla karkasi lopulta markkeeraukselle, joka toki poimittiin ennen kuin koira sinne ehti. Toinen yritys hieman lähempää, nyt meni hyvin. Nouti vielä markkeerauksenkin eli hyvin muisti.

Harppauksin on menty eteenpäin, mikä tuntuu aivan mahtavalta, mutta paljon on vielä tehtävää. Tällä hetkellä ei suostu uimaan veneen rinnalla vaan karkaa heti tilaisuuden tullen maalle eikä kuuntele yhtään kieltoja. Häiriöt ovat aivan liikaa, sulkee liian helposti korvansa. Lisäksi tuo palautusvinkuminen, vaikkakin vähentynyt, on yhä häiritsevää.

Kuje jäi vielä jalkansa vuoksi Kankaanpäähän. Tehtiin sen kanssa perjantaina ensimmäistä kertaa kuukausiin riistanouto. Vedin isommalla sorsalinnulla eli koskelolla pienen jäljen (pentuna näki kahdesti tavin, muita vesilintuja ei ole kantanut). Ei ollut liian kiihkeä riistalla vaan kiinnostunut ja heti kannustussanan kuultuaan otti linnun pehmeästi ja syvästi suuhunsa ja toi käteen. Pätevä se on, oma muru.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti