Holway Ace ("Kuje") and Omskakas Inte Just Nu ("Kide")

maanantai 16. elokuuta 2010

Metsästys- ja nomekausi avattu

Pe iltana avattiin tämän vuoden metsästyskausi, kun Kide & Jyri lähtivät katselemaan sopivaa kyyhkypaikkaa la aamuksi. Yhden tilanteen ja yhden laukauksen jäljiltä oli tuliaisena kyyhky ja kovin onnellinen parivaljakko :) La aamuna ei neljän tunnin passin jäljiltä sitten saatukaan mitään, toki melko mukavasti lintuja nähtiin.

Sunnuntaina osallistuimme ihka ensimmäiseen voittajaluokan nome-B starttiin. Jännitys oli aivan kauhea, tosin se vähän hälveni nähtyäni kokeen kulun (lähes täysin venekoe). Kide vinkui kovasti ennen omaa starttivuoroaan, mutta sen aikana oli yllättävänkin hiljainen. Koe alkoi veneestä kaislikkoon heitetyllä lyhyellä ykkösmarkkeerauksella, jonka koira rannalta katseli. Tämän Kide suoritti oikein hyvin, joten tavoitteet oli saavutettu: yksi oikea lintu saatiin noudettua :). Sitten oli vuorossa passiharjoitus sillä aikaa kun tuomari saneli edeltävän koiran pöytäkirjan. Kide oli todella mainiosti, makoili hiljaa ja keskittyneesti.

Sitten siirryttiin veneeseen ja soudettiin jonkin matkaa kaislikkoon. Vesikasvillisuutta oli runsaasti kaikkialla. Toisesta veneestä heitettiin melko lähelle kakkosmarkkeeraus, joista koira ja ohjaaja näki kaislikkoviidankon takia vain lentokaaren. Vaikeuden teki se, että koira tosiaan lähetettiin veneestä, vene liikkui ensimmäisen noudon aikana oikealle, edessä oli paksu kaislaseinä ja koiraa ei saanut ottaa enää veneeseen takaisin vaan se oli lähetettävä suoraan palautuksen jälkeen. Kide etsi ensimmäistä jo hieman haulla, kuitenkin löysi lopulta, vinkui uidessaan veneelle ja luovutettuaan ei olisi mielellään lähtenyt enää uimaan. Sain sen kuitenkin käskettyä noutamaan, mutta koira lähti aivan väärään suuntaan. Kääntämällä ja pillittämällä sain sen lähelle oikeaa aluetta, mutta sinne jäi lokki. Korvat eivät muutenkaan olleet mukana, harmitti jo vietävästi tässä vaiheessa.

Koira siis vihellettiin takaisin veneelle ja tuolloin tuli laukaus ohjaukselle. Jälleen koiraa ei otettu veneeseen vaan lähetettiin uinnista kohti ohjausta. Kipsu lähti vastahakoisesti, mutta nähtyään sorsankuvat liikkui kaislikosta pois avoveteen niitä kohden. Yritin pillittää ja käännellä, mutta jäi takkuamaan niihin kuviin. Lopulta paikalle uiskenteli vielä nokikana, jonka perään Kide lähti (oikeaan suuntaan). Kun nokikana ponkaisi ilmaan alkoi Kide kaartaa rantaa kohden. Yritin pilliittää ja kääntää taakse, mutta ei mitään vaikutusta. Tuomari kommentoikin, että taisi koira päättää tällä kertaa ohjaajan puolesta, että koe oli tässä. Tulos siis VOI0. Koe oli melko haastava muutenkin, sunnuntaina tuli yksi 1-tulos, kolme 3-tulosta ja loput nollia/keskeytyksiä.

Harmittava tunne jäi. Ei niinkään sen nollan vuoksi, vaan siksi, kuinka huonosti Kide vedessä otti ohjausta. Viime aikoina on ollut tunne, että tässä ollaan edistytty huimasti, mutta nyt kyllä tuo tunne romuttui. Saapi nähdä startataanko enää tänä vuonna, niin kaukana ollaan vielä tuosta VOI-luokan tasosta.

Haku: -
Ohjattavuus: Ei ole tänään riittävästi ohjattavissa
Paikallistamiskyky: Selvittää ykkösmarkkeeraksen, mutta kakkosmarkkeeraus jää suorittamatta.
Riistankäsittely: Nähdyistä hyvä.
Muut ominaisuudet: Rauhallinen passissa. Käyttäytyy hyvin venekokeessa.
Yleisvaikutelma: Innokas koira, joka ei onnistu markkeeraus- ja ohjaustehtävissä ja tuomari keskeyttää kokeen.

Huippuhuippu-uutisia sen sijaan oli Kiden "serkun" flätti Kelmin kolmas VOI1 upealla ykkösputkella!! Ei voi kuin ihailla Terhiä ja Kelmia, molempia :) Samoin treenikaveri Mauri sai ansaitsemansa toisen AVO1, eli voittajaluokkaan on nyt menolippu hankittuna, onnea Tarja!

1 kommentti:

  1. Kuulostipa haastavalta toi vedessä ohjaus! Vastoinkäymisistä voittoon, eli tsemppiä seuraavan sitten kun sen aika on :) Ootte silti huippiksii! T: Hellu

    VastaaPoista